TRAVERTINUS

TRAVERTINUS

PRODUS DECORATIV CU ASPECT DE TRAVERTIN

Acoperire decorativă sub formă de pulbere, pe bază de var stins și liant hidraulic, pulberi de marmură colorată și adjuvanți de lucrabilitate.

Finisajul texturat obtinut, este neted, moderat lucios cu umbrele si dungile tipice travertinului.

Produsul este în esență o compoziție pe bază de minerale, care se inspiră din tehnicile de preparare folosite în vremuri străvechi de către meșteri.

Avantajele incontestabile ale produsului includ o permeabilitate excelentă la vaporii de apă și o rezistență ridicată la atacul mucegaiurilor.

Finisajul este neinflamabil și are o durabilitate lungă, nuanțele acestui produf fiind date de culoarea naturală a marmurei folosite în compoziție.

TRAVERTINUS este furnizat sub formă de pulbere pentru a fi amestecat cu apă înainte de folosire.

MODUL DE APLICARE

Pregătirea corectă a suprafeței suportului va garanta cele mai bune rezultate în ceea ce privește randamentul produsului, aspectul și rezistența în timp a finisajului.

  • Aplicați un strat de bază de FONDO UNIVERSALE diluat cu 20-30% apă.
  • Se amestecă pudra de TRAVERTINUS cu 40-45% apă curată și se mixează bine cu ajutorul unui malaxor mecanic cu viteză redusă.
  • Lăsați amestecul să se odihnească timp de aproximativ 15 minute înainte de utilizare.
  • Aplicați un prim strat neted și uniform de produs pe perete cu o gletieră din oțel inoxidabil, la o grosime de aproximativ 2 mm fără a lăsa urme de margine de gletieră sau alte defecte de suprafață.
  • După uscare perfectă (cel puțin 12 ore în condiții normale de temperatură și umiditate) aplicați un al doilea strat la fel. Pe vreme caldă, este indicat să umeziți suportul înainte de a aplica atât primul, cât și cel de-al doilea strat.
  • Înainte ca cel de-al doilea strat aplicat să înceapă să se usuce, răzuiți ferm suprafața cu o spatulă de oțel inoxidabil de 6 până la 10 cm, ținându-l în unghi drept, perpendicular pe perete pentru a forma o serie de urme de zgârieturi, tipice pentru marmură de travertin. Decoratorul va decide câte semne să creeze în funcție de efectul final dorit.
  • În acest moment, puteți crea, de asemenea, efecte precum semne de plăci, linii de chituire sau alte modele. Folosiți o linie dreaptă și spatele unei perii sau un instrument adecvat pentru a ajuta la această operație.
  • Înainte de uscare completă, lisați întreaga lucrare folosind o presiune bună asupra gletierei. Aceasta este o fază importantă în care stratul TRAVERTINUS devine compact și lustruit. În caz de uscare excesivă, dar nu completă, produsul aplicat poate fi pulverizat cu apă pentru a prelungi timpul de lucru.

Pasii mai sus enumerati, sunt pentru realizarea modelului clasic de travertin, însa TRAVERTINUS este un produ maleabil, cu care se pot realiza o sumedenie de alte modele, in funcție de imaginația decoratorului.

Obțional, la final, puteți aplica un strat protector mat sau lucios (SATINLUX sau ADILUX)


TUTORIALE VIDEO

Efectul de travertin


Efectul de plăci de travertin
GALERIE FOTO


Comparare Produse (0)


TRAVERTINUS

TRAVERTINUS

Vopsea decorativa minerală pe bază de var stins care reproduce efectul uimitor și transmite emoțiile..


Suna acum Cerere oferta

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)